مجلس از پس گرانی فولاد برمی‌آید؟


مجلس از پس گرانی فولاد برمی‌آید؟

گرانی قیمت فولاد در کنار افزایش بهای کالاهای مرتبط به آن باعث بروز مشکلاتی شده که نمایندگان مجلس رفع و رجوع آن را در گرو اصلاح قانون می دانند هرچند که برخی از وکلای ملت معتقدند پشت پرده افزایش قیمت فولاد، همان ماجرای تکراری مافیا و رانت‌خواران است.

روز گذشته گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره وضعیت بازار فولاد در صحن علنی قرائت شد که در آن با اشاره به میزان مصرف داخلی و صادرات فولاد عنوان شده بود روند قیمت زنجیره فولاد در بازار آزاد و قیمت تمام شده بورس کالا نشان دهنده اختلاف فاحشی بین این دو بازار است لذا می توان با طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد این روند را اصلاح کرد.

در ابتدای جلسه علنی امروز (سه شنبه) ادامه بررسی وضعیت بازار فولاد در دستور کار مجلس قرار گرفت و برخی از نمایندگان مشکل اصلی را مافیا پیچیده و رانت خواران بیان کردند. در این باره علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس گفت: «مافیای پیچیده ای در بازار فولاد شکل گرفته به گونه ای که برخی ورق فولاد را از بورس می‌خرند و آن را به یک و نیم برابر به خودروساز می‌فروشند این به معنای ردپای مافیا در نحوه قیمت گذاری وتوزیع آن است اما چرا خودرو ساز مستقیم آن را نمی خرد؟»

علی نیکزاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز از رانت خواران و دلالان فولاد سخن گفت و بر لزوم مقابله مقتدارنه با آن ها تاکید کرد؛ او توضیح داد:« قیمت فولاد با دلار 27 هزار تومان به کیلویی 10 هزار تومان هم نمی رسد پس چرا به نرخ 17 هزار تومان می فروشند؟ اساسا نباید قیمت هر کیلوگرم فولاد به بیش از ۸۰۰۰ تومان برسد لذا باید وزارت صنعت معدن و تجارت مقتدرانه و محکم با رانت خواران و دلالان برخورد کند و قطعا مجلس هم از آن حمایت خواهد کرد.» همچنین تعدادی دیگری از نمایندگان نیز از نبود نظارت وزارت صمت بر بازار فولاد انتقاد کرده و خواستار نظارت قوی تر شدند.

در نهایت با توجه به اعلام وصول « طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» به عنوان راهکاری برای حل مشکلات این بازار، محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که این طرح بتواند مشکلات این حوزه را کاهش و سامان دهد.

علاوه بر آن محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی برای پاسخ به سوال رحمت الله نوروزی نماینده علی آباد درباره علت عدم اقدام لازم برای تامین مسکن مورد نیاز در کشور به پارلمان آمد؛ اسلامی درباره برنامه های این وزارت خانه برای تکمیل پروژه مسکن مهر و طرح اقدام ملی مسکن با هدف تولید 400 هزار واحد مسکونی توضیح داد که جواب های او نماینده علی آباد را قانع کرد به شرط آن که تا یک ماه آینده مستندات مربوط به تکمیل مسکن مهر و اقدامات صورت گرفته برای طرح اقدام ملی مسکن ارائه شود.

همچنین وکلای ملت با رای مثبت به دو تقاضای تحقیق و تفحص این مجوز را صادر کردند که از نحوه واگذاری انبارهای شهید شاهوی شهر گلستان شهرستان بهارستان به شرکت لبنیات بهمن و سازمان منطقه تجاری و صنعتی اروند تفحص شود. علاوه بر این نمایندگان مجلس موافقت خود را با بررسی طرح رتبه بندی فرهنگیان با قید یک فوریت اعلام کردند که البته با مخالفت تعداد دیگری از نمایندگان مواجه شد به این دلیل که به اعتقاد آن ها در شرایط فعلی کشور این مسائل اولویت مردم نیست و تناسبی با مشکلات و مطالبات واقعی جامعه ندارد.

در پایان جلسه نیز فرصتی برای بیان تذکرات نمایندگان برای طرح مشکلات مردم فراهم شد. برخی از آن ها ضمن محکومیت اقدام رییس جمهور فرانسه در حمایت از توهین به پیامبر اسلام (ص) خواستار تحریم کالاهای فرانسوی و برخورد جدی دستگاه دیپلماسی کشور با ناقضان حقوق بین الملل و دولت های هتاک و شیطان صفتان شد.

تعداد دیگری هم با اشاره به گرانی روز افزون قیمت کالاهای اساسی و بروز مشکلاتی برای مردم از مجلس و دولت خواستند به داد مردم برسند نه اینکه بدون نظارت بر بازار شرایط را به گونه ای فراهم کرده که انگار نظارتی وجود ندارد.

در نهایت نیز قرار شد طرح تامین کالاهای اساسی در جلسه فردا مجلس مورد بررسی قرار گیرد و امروز کمیسیون برنامه و بودجه جمع بندی و اصلاحات نهایی را صورت دهد.

منبع: تابناک

«« بازگشت

تاریخ درج: 1399/08/06